fbpx

This is just the beginning

Nooit had ik gedacht dat ik zou gaan ondernemen. Ik was het meisje van de boekjes, maar zeker wel een die wist wat ze wilde.

De keuzes die ik maakte op jonge leeftijd waren niet de keuzes van de “ massa “.

Dit was niet makkelijk. In de 2e klas van het voortgezet onderwijs in een knalgroene broek op school verschijnen. Terwijl iedereen toch echt die Levi’s 501 wilde hebben. Dat deed ik…..

1 keer.

Die broek heb ik nog een enkele keer aangehad, in het weekend. Niet meer naar school, comfortabel voelde ik me er echt niet in.

Ik kocht uiteindelijk de Levi’s ook.

Ook was ik het meisje dat koos voor een viool, heel veel interesse had in het heelal op mijn 10e. En ja, ik wilde me graag laten dopen toen ik 14 was.

Niet echt keuzes die de meeste anderen zouden maken, maar het was wel 100% Marloes.

Ik was ook Marloes, een puber die nooit echt puberde, altijd keurig huiswerk deed en perse het VWO wilde doen om geneeskunde te gaan studeren. Toen bleek dat de Beta-kant niet echt “mijn ding” was besloot ik maar te gaan kijken wat het dan zou worden.

Het werd uiteindelijk een HAVO-diploma en vervolgens de ALO. Ik hield van sport en gymleraar leek me wel leuk.

In het 3e jaar was ik erover uit dat dit niet mijn toekomst zou zijn. Voor een groep staan vond ik leuk, maar lesgeven volgens boekjes en jaarprogramma’s, pubers en kinderen motiveren die niet wilden….Nee, niet mijn ding, totaal niet!

Ik had trouwens ook ooit besloten om lang te studeren, dus er kon best een studie achteraan en nog een…

Op mijn 27e was ik 9 jaren studeren, 2 diploma’s en 1 certificaat verder. Ik was dan ook Orthopedagoog-Generalist.

Dat zou het dan zijn….

Het werkveld waar ik als gedragswetenschapper in kwam zoog alle energie uit mij. Trainen en coachen vond ik geweldig, maar het moest wel volgens richtlijnen, protocollen en de tijden moesten op de 15 minuten geregistreerd worden.

Ik maakte een switch naar een ander werkveld. Ook hier jaren met plezier gewerkt. Hier wam ook intensief trainen en coachen op mijn pad, geweldig. Ik wilde best dat mijn baan daar alleen uit zou bestaan. Dat bleek geen realiteit. Het gevolg was dat ik merkte dat mijn baan weer meer energie koste, dan dat het me gaf!

Ik kwam door een eigen coachtraject achter dat ik me niet meer kon “ voegen “ in een organisatie. Ik wilde het ook niet meer. En ineens was daar de ondernemer geboren. Ik ging uit loondienst om voor mezelf te beginnen. Zonder opdracht deed ik het “gewoon”, want ik wist en voelde dat het goed zou komen.

Dat is nu 2 jaren geleden en het is goed gekomen. In die 2 jaren als ondernemer ontdek ik steeds meer wat ondernemen is.

Ik dacht altijd: dan moet je goed zijn met geld, kunnen onderhandelen, handeltjes hebben.

Daar was ik totaal nooit mee bezig, dus had ik de overtuiging geen echte ondernemer te zijn.

Nu weet ik beter, omdat dit niet in boekjes staat. Het wordt je niet geleerd op school, misschien dat je er iets van meekrijgt als je een bepaalde studie kiest.

Ik geloof alleen dat ondernemen vooral werkt op de manier die bij jou past. Bij de waarde en inspiratie die jij hebt te geven.

En ik dus ook….Ondernemen is voor mij een van de mooiste manieren om voluit te gaan als het gaat om persoonlijke ontwikkeling. Een van mijn grootste passies.

Ondernemen vanuit datgene wat je het allerliefste doet. Al vroeg bleek ik interesse te hebben om voor groepen te staan; trainen en coachen in mijn werk als gedragswetenschapper. Nooit de makkelijkste en meest gangbare keuzes maken. Dat past dan wel weer in mijn “beeld“  van de ondernemer.

Want 1 ding is zeker: je moet lef hebben, kunnen reflecteren, moeilijke gesprekken kunnen voeren. Maar bovenal moet je datgene wat jij jezelf gunt ook 100% de ander gunnen.

Dat is voor mij: liefde, overvloed en succes. Als De Inspiratiegever wil ik de ondernemers ook helpen om alles te doen vanuit deze intentie. Combineer het bovendien met eenvoud en plezier. Dan garandeer ik je ook nog eens 100% inspiratie.

2019 is nog maar net begonnen, maar los van de tijd….this is just the beginning! Everyday is a new day!

Verlang naar groei?

In 4 stappen meer Levenslust

met je Ware Talent

Je ontvangt ook mijn emails. Inspirerend, motiverend en vol tips om in beweging te komen. Je persoonlijk te blijven ontwikkelen. Uitschrijven kan altijd met 1 klik.
Facebook
LinkedIn

Ik gebruik cookies om jou een toffe ervaring te geven. Door akkoord te gaan, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met mijn cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.


We verzamelen gegeven over bezoeken aan onze website, om gerichte verbeteringen door te kunnen voeren.

Liever niet
Accepteren